סכין השף היא אחד האביזרים החשובים ביותר לכל אדם שעושה את הצעדים הראשונים שלו במטבח ובוודאי לשף מקצועי שזו הפרנסה שלו. במאמר הזה אציג לך מספר טיפים שיעזור לך לשמור על סכין שף חדה, נקייה ואיכותית לאורך שנים רבות.
דוד קייטרינג לאירועים מתמחה בתכנון והפקה של קייטרינג לאירועים קטנים וגדולים בפריסה ארצית. במהלך השנים האחרונות לקחנו חלק בעשרות אירועים בדיוק כמו שלך, כך שאנו בטוחים שנוכל להגשים את כל הדרישות, הרצונות והחלומות שלך. לקבלת פרטים נוספים על שירותי קייטרינג לאירועים קטנים וגדולים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3717350 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך לשמור על סכין השף היקרה שלך?
רובינו לא מייחסים חשיבות עצומה לסכין שבה אנו משתמשים לחיתוך, קיצוץ והכנסת התבשילים במטבח – אך בפועל, שימוש בסכין שף אשר חותכת בצורה חדה, מדויקת וקלה יכולה לעשות את ההבדל בין מנה מנצחת לבין מנה כושלת.
יש לא מעט סכיני שף מקצועיים אשר מיועדים לחיתוך של ירקות, דגים, בשרים ועופות – אך הסכינים האיכותיים ביותר מגיעות אלינו מיפן במזרח הרחוק. לרוב מדובר על סכינים אשר מחושלים, מעוצבים ומיוצרים בעבודת יד כאשר מחירם יכול בקלות לעבור את ה – 1000 ₪ לסכין בודדת.
באופן כללי, על מנת לשמור על סכין השף היקרה שלך, חשוב לבצע את הצעדים הבאים:
- ניקיון יסודי – מומלץ לנקות את הסכין בסיום השימוש בה ולא לזרוק אותה על גבי השיש או בתוך הכיור הביתי. סכין מקצועית דורשת ניקיון, שימון ותחזוקה בסיסית אשר תשמור עליה לאורך זמן.
- השחזה – אם להב הסכין הפכה לקהה כתוצאה מהשימוש בה, מומלץ לרכוש מוט השחזה אשר יכול להחזיר לסכין את החדות שלה.
- קרש חיתוך – קרש חיתוך יכול להשפיע על חדות הסכין לאורך זמן. באופן כללי, מומלץ להשקיע ברכישת קרש חיתוך איכותי אשר עשוי מעץ או חומר סינטטי אחר ולא לבצע את החיתוכים ישירות על השיש.
- אחסון – על מנת לשמור על חדות הסכין, מומלץ להקדיש לה אזור אחסון ייעודי. אחסון במגירת הסכו"ם עלול להוביל לחיכוך עם שאר הכלים ולבלאי טבעי של הסכין.
לסיכום, לא סתם כלי העבודה הראשון של כל טבח מתחיל הוא סכין השף. שמירה על תחזוקה נאותה של הסכין תבטיח חיתוכים מדויקים, נוחים וקלים לאורך שנים רבות.