כבעל חברת קייטרינג לאירועים, פעמים רבות אני נשאל על הציוד אשר משמש אותנו להכנת המאכלים, התבשילים והמנות בקייטרינג. באופן כללי, קיימים הבדלים מהותיים בציוד אשר נדרש לשף במטבח הביתי לבין הציוד אשר נדרש לצוות שפים וטבחים במטבח תעשייתי או מוסדי.
במאמר זה אתן לך טעימה קטנה מהציוד היקר שניתן למצוא במטבח של חברת הקייטרינג דוד קייטרינג לאירועים. לקבלת פרטים נוספים על שירותי קייטרינג לאירועים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3717350 ונשמח לעזור לך.
ציוד במטבחים תעשייתיים ומוסדיים
באופן כללי, הציוד במטבח התעשייתי והמוסדי דורש דיוק, תזמון ואיכות הרבה יותר גבוהה מהמטבח הביתי.
לרוב, מטבח מקצועי של כל חברת קייטרינג יכלול את האלמנטים הבאים:
- כיריים גז תעשייתי – כיריים חזקות אשר כוללות להבות טורבו והזרקת מים אשר מאפשרות לצוות המטבח להכין מנות איכותיות, מדויקות ומהירות לקהל הלקוחות.
- מתקני חימום – מתקני חימום דלפקיים מאפשרים להניח ולהציג את האוכל מבלי שהוא יתקרר ויאבד מהטעם שלו. לרוב, מתקני חימום דלפקיים באים לידי ביטוי באירועים אשר כוללים בופה מפנק, עשיר ומלא בטעמים.
- מקפיאים – קיימים מספר רב של מקפיאים עומדים ושוכבים אשר מתאימים לשימוש שונים החל מהקפאת חומרי גלם ועד הקפאת עגלות שלמות.
- תנורי אפייה ובישול – תנורי אפייה ובישול הכרחיים בכל מטבח מקצועי אשר רוצה להוציא מנות חמות, מאפים ותבשילים שונים.
- מקררים – בדומה למקרר הביתי, המקררים התעשייתיים והמוסדיים מאפשרים לשמור על טריות חומרי הגלם. לרוב, המקררים המקצועיים מגיעים בנפחים גדולים יותר בהתאם לצרכים של כל חברה וארגון.
- שולחנות עבודה – שולחנות העבודה הן משטח העבודה שעליו צוות השפים והסו שפים מבצעים את עבודות ההכנה, החיתוך והבישול.
כמובן שהמטבח המקצועי כולל עוד הרבה מאוד רכיבים קטנים החל מתנורי עישון וטוסטרים ועד מכונות גלידה, מכונות פסטה, מיקסרים, מיקרוגלים, מכשירים לבישול איטי בואקום, בלנדרים, מטחנות בשר, פורסי נקניק וגבינה.
לסיכום, המטבח התעשייתי והמוסדי נדרש להוציא מספר רב של מנות, מאכלים ותבשילים מידי יום ולכן חשוב להשקיע בציוד חזק, אמין ואיכותי אשר יעניק לצוות המטבח את כל הכלים להצלחה.
לקבלת פרטים נוספים על שירותי קייטרינג בפריסה ארצית, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3717350 ונשמח לעמוד לרשותך!